El Castell de Puèglaurenç s'alça sobre el seu esperó rocós

Lloc estratègic, quitllat a 697 m d’altitud al mont Ardu, el castell de Puèglaurenç s’alça sobre el seu esperó rocós que domina el poble de Puèglaurenç, enmig d’un bosc d’avets. Durant 4 segles, va ser la fortalesa més meridional de França, que forellava l'accés al Fenolhedès.

 

El castell de Puèglaurenç forma part d'un bé en sèrie candidat al patrimoni mundial de la UNESCO: "la Ciutat de Carcassona i els seus castells sentinelles de muntanya ".


Testimonia d'un model únic de fortificacions comandades per una plaça forta central, la Ciutat de Carcassona per defensar un territori i la frontera amb el regne d'Aragó al segle XIII. L’adaptació d’aquesta fortalesa al relleu espadat mostra la proesa arquitectònica. Constitueix un punt de referència visual impressionant enmig de paisatges remarcables i preservats. Des de l’acollida, les primeres pedres es desvelen!

Al cap del camí, la impressionant escala en giragonsa s’aixeca, i després la porta d’entrada del castell. Impacients de descobrir l'interior del castell?

 

Després de la porta amb un matacà, el pati principal apareix. Les muralles i els seus merlets, les torres obertes a la mitjacanya estan carregades d’història, marcades pel temps...

 

Pel que fa a la història de la Dama Blanca, se us espera al recinte sobirà del castell...Informació pràctica

Obert del 23 de març al 11 de novembre.

Horari d'obertura :
Finals de març, abril : 10.00-17.00.
Maig, juny, septembre : 10.00-18.00.
Juliol, agost : 9.00-19.00

Octubre i fins al 11 de Novembre: 10.00-17.00